Skrivande

Sätter mig till rätta i hotell lobbyn. Flyttar mig lite, känslan infinner sig inte riktigt. Ser till att jag har lite att dricka, några nötter i ett glas. Flyttar mobilen lite, så den står i linje med datorn. Väljer ut en bra spellista. 
 
Låter sen fingrarna spela över tangenterna. Det är så skönt när de tar över av sig självt, när jag nästan inte styr vad som skrivs. Jag är bara ett verktyg för de som kommer, de som behöver präntas ned. Ibland hinner inte fingrarna med i flödet som genom en flaskhals ska komma ut. De gör inget, jag skriver på ändå. Låter punkterna fattas, stavfelen få vara, meningarna bli ofullständiga. De kan jag rätta till sen. Nu behöver de bara få fortsätta i den snabba ström de kommer. Orden, tankarna, känslorna. 
 
Jag älskar att skriva. Älskar att få vara i den där kreativiteten som får allt annat att upphöra. Men den är inte självklar. den är frustrerande nog helt okontrollerbar. Kommer när den behagar, lyser med sin frånvaro under långa perioder för att sedan nästintill attackera mig med sin närvaro. Då räcker inga anteckningsblock, post-it lappar eller memos i telefonen till. Så mycket ska ut på en och samma gång.
 
Jag skriver numera för först gången i mitt liv under "press", under gågna året skickar jag månadsvis krönikor till tidningen Härliga Hund. Helt plötsligt ska det skrivas, oavsett de innfinner sig inspiration eller inte. Ett utmanande möte med mig själv där jag får tillfälle att både växa och gräva i mig själv kring vad som skapar mitt skrivande. 
 
 
I år har flera pockat mig att jag ska skriva en bok. Men vad i hela världen skulle jag skriva om?
Mina texter är ju lösryckta. Hämtade ur stundande inspiration, möte, situation, erfarenhet. Alla ära till dem som skriver böcker om hundträning, men nej vad trist att skriva, de är inte alls som jag vill skriva. Så vad ska en bok av Sandra handla om? Ingen aning och därför har det också bara fått lega i en låda och vänta. I sommras så kom de till mig, glasklart, hela boken i ett ögonblick. Nästa sommar ska jag skriva den, för de är ett "kasta sig in i, djupdykning och helt låta sig uppslukas av" innehåll som också behöver skrivas på de sättet. 
 
Men ville bara berätta. Nu vet jag. Tack för ni som väntat. Nu behöver ni bara vänta lite till.