Släppa garden

Det händer någonting när man släpper ned garden. Det öppnas nya dörrar för dig och du får tillgång till helt nya rum. Jag skrev i början att jag funderat noga om jag skulle skriva om detta i bloggen, om jag skulle låta andra komma in, få tycka, tänka, plocka sönder det jag skriver och vrida på det för att eventuellt passa dem. Inser nu att det inte är dem som har fått komma in, det är allt de andra som har fått komma in. Empatin, kärleken, respekten men framför allt styrkan, från alla andra. Den är så mycket större.

 

Märkligt hur saker blir, utan att man från början hade en aning om att det skulle vara så. Att skrivandet var en pusselbit visste jag hela tiden, men i vilken omfattning förstod jag föga.  Igen får jag lära mig att våga lita på intuitionen att göra det som känns rätt. Skriva. Dela med mig. Våga.

 

Jag vet att det finns dem som sitter där på sina kammare och inte förstår det jag skriver, som tycker de förstår sig på mitt liv bättre än jag själv, som vältrar sig i att jag delar med mig av saker de kan vända emot mig, sådant man kan tissla och tassla om bakom ryggen på mig. Jag vet det. Men det är ok nu. För det handlar verkligen mer om dem än om mig. Jag förstår det till fullo nu. De kommer att få mera att prata om, jag kommer inte sluta att vara den jag är, för deras åsikter om mig definierar inte mig. Skönt att kommit till den insikten. På riktigt. Inte bara som en klysha på en kitchig tavla. Utan verkligen känna det.

 

Jag möter dagligen människor i mitt jobb, jag arbetar som mentor, lärare och ägnar mycket tid till att föreläsa, jag behöver få dem som lyssnar tillit och förtroende, det är viktigt för att det ska kunna lära sig av det jag delar med mig av. Ibland funderar jag på hur många som sitter framför mig som läser bloggen, som tar del av mitt innersta. Först skrämde det mig, en känsla av att vara väldig naken inför främmande. Men nu ser jag på det annorlunda, nu känner jag att det gör mig starkare. Jag är ärlig med vem jag är, med alla brister och förtjänster, jag är inte perfekt och behöver inte vara det för att få andras förtroende. Det händer någonting när man släpper ned garden. Vad glad jag är att jag gjorde det. Föga visste jag vad de skulle leda till.

 

Idag går jag med lätta steg. Idag känner jag mig stark.

 

 Ute och slirade en kväll i Stockholm med helt gäng bästaste vänner
 

Tack alla ni som finns där, det är helt magiskt. Ni gör mig stark.

 

”Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do that”   Martin Luther King, Jr.

#1 - - Jossan:

Va underbart att det blev så annorlunda mot vad du väntade dig! Och att du blivit starkare och kommit till viss insikt! :D

#2 - - Elisabeth:

Love You!

#3 - - Lise-Lotte Johansson:

Skriv från hjärtat,
Skriv så det blir tungt och jobbigt i själen,,
Skriv så du spränger dina egna gränser,
Skriv så det gör ont,
Skriv av glädje,
Skriv för dig själv och tänk inte på vad andra ska tycka,
Skriv varje dag så du inte tappar känslan,
Skriv för du vill.

Kram/Lise-Lotte

Svar: Så fint! Tack <3
Sandra