Tanana

En av våra valpköpare har fått förändrad livssituation och behöver därför omplacera sin tik Tanana. Vi hoppas nu kunna hitta det där perfekta hemmet där hon ska känna sig lika hemma i som tiden hon spenderat i sin nuvarande familj. Att omplacera en hund är inget vi tar lätt på och tar därför alla aspekter i beaktande innan vi flyttar henne.
Jag har försökt skriva en ärlig och rättvis beskrivning av henne och hoppas innerligt att du som hör ihop med henne ska se detta, känna det inom dig och hör av dig!
Tanana är från Nebraskas första kull (pappa: Wolf) där de blev sju grå små underbara varelser. De blir nu till hösten tre år gamla. Hon är med andra ord syster till vår Timber. 
Tanana är en känslig varelse med väldigt mycket kärlek att ge, hon älskar med hela sin själ och hon ger oavkortat av sig själv. Hon är på många sätt och vis en ganska okomplicerad hund, i den aspekten att hon egentligen framför allt bara behöver någon som ger henne mycket kärlek och närhet. Hon är som sagt ganska känslig och behöver tid att få pejla av och känna in, ges hon den tiden så fungerar saker utan problem. Men hon är inte den som kastas in i nya situationer och anpassar sig omedelbart. 
Det som är hennes största "last" är hennes svårighet för andra hundar. Hon har svårt att förhålla sig till dem och får kämpa med att hitta sin roll i relationer. Hon trivs helt enkelt bäst ensam eller med en äldre hund som är ordentligt trygg i sig själv och sin omgivning, där Tananas roll blir självklar och relationen utpräglad från start.
Tanana tycker om att använda kroppen och fungerar bra som draghund för kortare turer på hobbynivå. Men hon trivs minst lika bra med skogspromenader och nosarbeten och att få tugga ben då och då. Hon har med andra ord inget behov av att få arbeta hårt, så de är inget krav för de nya hemmet.
Får hon bli sedd, älskad och ompysslad så är hon nöjd med livet. Så som sagt, egentligen en ganska enkel hund men med begränsningar inom sin sociala kompetens. 
Det här är en delikat själ och förtjänar någon som kan se henne för den vackra personlighet hon är. Vi vill att hon hamnar hos någon som arbetar med en mjuk hand och inte pressar henne. Hon blir en perfekt turkompis och följer gärna med på äventyr! Öppnar du ditt hjärta för henne så ger hon dig hela sitt. 
 
Är det kanske du eller någon du känner? Hör av dig! Så berättar vi mer om den här fröken <3
(Kontakta oss på: sandra@hundsteg.se)
#1 - - Jenny Löfgren:

Hej var bor ni någonstans😃🐾

Svar: Sulviken, utanför Åre typish =)
Sandra