Jag börjar nu.

På en resa. Där jag ska göra upp med döden. Där jag ska ta reda på vad som gömmer sig i mörkret. På vägen ska jag bli av med gamla oförrätter. Bli bättre på att äta vegetariskt, på att ha stökigt hemma och låta golven vara smutsiga. Jag vill bli mer storsint, vill sluta ha förutfattade meningar. Jag ska lära mig inte bry mig om vad andra tycker.
 
Någonstans längsmed vägen ska jag också övertala mina hundar att lägga över trehundra mil under sig och jag kommer behöva säga hejdå till min bästa vän.Jag behöver lära mig om tålamod. Om nuet. Om att låsa upp bojor. Om att vara ärlig. Om att andas. Om att inte ha så bråttom jämnt.
 
Det jag kommer skriva är kanske inte alltid logiskt, inte heller lätt att förstå. Men jag skriver för mig. För min penna som legat för länge och glödigt, för min själ som saknar orden. Mitt väsen ska få på vita blad fritt få härja. Om det fula, de vackra och allt däremellan. Och jag har lovat att noggrant lyssna. Du får gärna följa med mig. Men du behöver inte. 
 
Du får skratta och gråta med mig. Du får fundera och reflektera. Du behöver inte förstå allt eller hålla med mig. Men tänker du dömma så får jag be dig att gå. Vet inte vart de här riktigt är på väg än mindre vart det kommer sluta. Men jag vet att det här är början.
 
"Ställ mig inte i några led, du får mig aldrig att stå still, jag fungerar inte då." Lars Winnerbäck
 
 
#1 - - Jossan:

Jag följer! Och hoppas att det blir bra med din resa! Och tittar man i mitt bagage så är jag ingen att döma, och hoppas att det fortsätter så! Kanske kan din resa inspirera och pusha mig till en egen resa!

Svar: Tack, det känns både roligt och skönt att höra. Nu kör vi :)
Sandra

#2 - - Gudrun:

Följer dig med värme i hjärtat, likt snart 10 år! Behöver du en stötta utmed vägen så vet du, 24 timmar om dygnet!
Kraaaaam

Svar: <3 Så glad över vår vänskap <3
Sandra

#3 - - Nina:

Glad över att du delar med dig - följer... absolut följer dig på din resa ❤️
"målet är ingenting, resan är allt" Robert Broberg.

Önskar dig lycka till på vägen ❤️

Svar: Du är bäst <3 Kloka ord!
Sandra

#4 - - Anki:

Vi är alla på väg...vi har alla ett bagage, mer eller mindre tungt att bära på. Ibland kan det vara skönt med lite sällskap på resan, ibland vill man helst vandra för sig själv....
En tusenmila färd börjar med ett steg, vi hänger på, i alla fall en liten bit :)

Svar: Tack <3
Sandra

#5 - - Nikola:

Intressant resa som jag följer. Hoppas vi möts på vägen🤗

Svar: Det gör vi!
Sandra

#6 - - Elisabeth:

Jag kommer finnas i din periferi hela vägen. ❤

#7 - - Josefine Dömstedt :

Det är första gången jag är inne på din blogg och det är ett starkt första inlägg jag läser, jag vet inte om alla faktiskt förstår vad du ger dig in på. Det är modigt av dig att berätta om din resa "live" och officiellt. Beundransvärt.
Låt dig inte bli stressad av att andra kanske har förväntningar på dig. Det är din resa, bara din. Kom ihåg det. Lycka till! :-)

Svar: Tack Josefin, kloka ord! Har funderat länge och väl på om jag skulle dela med mig av den i skrift, precis av den anledningen du skriver. Men insett att det är en av många saker i min resa som är viktig, att jag delar med mig av det.
Sandra

#8 - - Carina:

Är så glad för att just våra vägar korsades där för många år sedan. Mycket har hänt och mycket kommer att hända. Våra vägar är inte de samma men ändå följs vi åt.

Många kramar och all lycka <3

#9 - - Nicole:

Jag har aldrig mött dig - men på många vis känns det som att jag känner dig genom dina ord. Kanske är det egentligen MIG jag känner genom mycket utav det du skriver, jag vet inte så noga, mer än att dina rader på så många vis berör mig.

Vi är alla ute på våra alldeles egna resor. Ibland är det medvind, ibland är det motvind. Ibland korsas vägarna. Andra gånger är man ensammast på jorden. Men dessa resor är viktiga för oss och kanske har vi också mest att vinna ur de resor som tycks oss svåra och skrämmande. Jag förstår dina ord utifrån min egen resa, mitt egna bagage. Och jag följer dig på din, även om det är såhär lite i bakgrunden, via det du skriver.

Stor kram och lycka till med din resa