Vårstädning

Vårstädning. I både hus och själ tror jag bestämt. Fyra dagar av utresning i hus och hem är som en lisa för själen. Man blir som fysiskt lättare. Nu är vi redo för sommaren!
Varenda pryl har dammats och varje vrå rengjorts. Allt har plockats ut för att ställas tillbaka. Allt gammalt och slitet har slängts och byts ut. En sån härlig känsla!
 
Ni vet den där känslan när man har dragit ut ALLT, och helt plötsligt blir jätteslut och har ingen aning om hur man ska orka slutföra. Mmmm. Vårstädning av hundhuset i lördags.
 
 
Sakta sakta börjar de bli grönt även här uppe vid vår fjällfot. De syns nog knappt, men för ett tränat öga så kan man upptäcka några gröna strån skymta i mattan. Vi har som ingen vår här uppe, vi har vinter, vårvinter och så något märkligt mellanting som sedan "Pang!" slår ut i full sommar. Det är nog de enda jag saknar här uppe, känslan av vår.
Sommaren är välkommen. Med sin värme, lätthet och okonstlade form. Inga pannlampor behövs för att mata hundarna, inte fyra lager av kläder eller stora vinterstövlar. Precis som naturen så andas vi lite lättare nu.
Men tro inte annat, än att när mina händer rör vid vilande selar eller draglinorna vajar på sina krokar så kitlas de i mitt hundkörar hjärta. Det är så härligt att längta!
Maj är semestermånad för hundarna. Nedvarvning och lugn och ro. De sysselsätter sig själva med lekar i hägnen och underhålls av oss med berikning i maten. Gården fylls av Hundsteg´s elever igen och hundarna iaktar dem från sina kojtak. De får även vara med ibland och med sin stora yviga livliga polarhundsenergi lära eleverna att träna hund. 
Två av våra nya instruktörselever tränar med Koxville 
Tennessee får kontaktträning 
Förresten, ni har väll "gillat" vår facebook sida? Quest adventuers, som är en samlingplats för de mesta vi gör här ute i Sulviken! https://www.facebook.com/pages/Quest-adventuers/721096348005218