Hej Blogg!

Jag saknar dig. Saknar ditt alltid lyssnade öra. Din frihet du ger mig att sätta ord på känslor och tankar. Saknar den lilla bubbla du ger mig av tysthet och tid för mina egna tankar att spela fritt.

Förstår inte vart tiden tar vägen. Ja, jo, jag vet. Två företag, en 8 månaders lill-tjej, en valpkull, 24 polarhundar. Tiden kanske försvinner där lite. Men måste bli bättre på att prioritera. De här små stunderna av skrivande som är mina alldeles egna.

Vart börjar vi?

Valparna har snart hunnit fylla åtta veckor, de är redo att om två veckor flytta hemifrån. De kommer samtliga att hamna i hem där ägarna är yrkesutbildade och yrkesverksamma inom antingen Hundpsykologi, Hundfysioterapeut eller Vildmarksguide. Känns ganska häftigt faktiskt, blir spännande att se vart de här sex bär av i livet.

En av dem ska bo kvar här hos oss och blir långdistanshund, en annan ska bli diplomathund och arbeta som terapihund för andra problemhundar, den tredje ska bli Fjällhund, bo på fjällstation och arbeta med tillsammans med en vildmarksguide, den fjärde kommer förmodligen bli instruktörshund inom friskvård, den femte ska bo hos Michelle och vara språkrör för Hundsteg (honom kan ni följa på han alldeles egna blogg (http://lotusthedog.blogg.se/) han kommer givetvis också att bli en långdistanshund när han blir stor, den sjätte blir en Instruktörshund hos en Professionell hundtränare. Utöver detta kommer givetvis alla sex få arbeta som draghundar i olika utsträckning och form. Förstå vilken tur vi har som får så fantastiska valpköpare, känns nästan overkligt.

Det har fejats och grejats flitigt här ute sista tiden. ALLA uthusen har målats om, vår tvåbädds stuga ”Snö” har fått en renovering. Vi har haft både våra instruktörselever här och årets upplaga av Valputvecklingsutbildningen har gått av stapeln.

Midsommar har firats. Uteplatsen renoverats. En badtunna installerats. Ett staket har satts upp och såklart har jag gjort planer för att bygga ut och förbättra en av våra hundgårdar. De har hänt hiskligt mycket här ute märker jag, inte konstigt att tid inte funnits att skriva. Men nu ska jag inte trötta ut er med metervis av rader av allt vi har gjort.

 Staketuppsättning
 Måla ladan
 Skolklass på lägerskola
 Midsommarfirande
 Våra instruktörselever under kvällsaktivitet 
 Terrassrenovering. Först skulle poolen reglas upp och läggas igen, sen ett tralldäck ovanpå alltsammans
 Badtunna på plats
Tova alltid med och snickrar och grejar på gården

Ett av våra uthyrningsrum har fått sitt namn, blev givetvis namnet ”Tö”. Hans aska har hittat hem, står här på mitt skrivbord. Även om jag förstår att de bara är hans kropp som ligger däri, han, är inte alls i den där hemska trälådan. Så gör de så ont att se på den. Den symboliserar att han är borta. Att han saknas oss. Är inte klar med min sorg ännu, den river ännu i själen och härjar i mitt hjärta.

Jag ska prioritera att skriva nu. Ha tålamod med mig.

 

 

#1 - - Anna:

Vilken fin uppdatering ifrån dig. Blir varm inombords och känner ett leende sprida sig när jag ser oss kring elden i juni. Minnen för livet och band som bildas på något vis. Det ser ut att bli ännu finare på gården! Vi ses snart igen

Svar: Makes me happy att höra att du känner så!
Sandra