Polarhundschampions

Nebraska, den mest sorglösa hunden i vår flock, fröken positiv, inte ett moln på himlen, alltid lika glada Nebraska, blev förra helgen polarhundschampion.

För att få titeln krävs ett första pris på tre dragprov inom 3 olika distanser, 10 km, 60 km och så långdistansen som måste vara över 100km. I söndags tog hon ett första pris på 10km i en-spann tillsammans med Tobbe.

Detta är givetvis en stor bedrift för vilken hund som helst, men för Nebraska så bör de uppmärksammas lite extra mycket. Ty den här dammen låg som åtta månader gammal på röntgenbordet med en bekymrad veterinär som undrade om de var så att hon kanske skulle få somna in.

 
 Efter att har ramlat ned från kojtaket och landat så olyckligt att benet brutits på tre ställen så såg det mörkt ut. Någon draghund var de aldrig tal om att hon skulle bli. Men vi satte oss genast i bilen ned till Strömsholm och två operationer senare och 3 månader i total stillhet, och då menar jag TOTAL, så såg de genast ljusare ut för henne och den långa rehabtiden väntade.
När hon nu gjort inte mindre än två långdistanstävlingar, klarat alla dragproven med första pris och erhållit sitt polarhundscampionat så är ett matte hjärta så stolt de bara kan bli. Nog visste jag att hon inte skulle sluta sitt liv där på röntgenbordet, men att hon en dag skulle bli polarhundschampion det hade inte ens jag väntat mig av henne.

Solskenshistoria delux. Vad är inte att älska!

Hennes inställning till livet är helt klart det som tagit henne dit hon är idag, hon har aldrig en dålig dag, hon klagar aldrig, ingenting är tråkigt och hon är alltid redo för ett nytt äventyr, träningspass eller utmaning. Hon har även satt två valpkullar till världen, varav den sista kullen nu i höstas tog hon i egna händer att den blev till, i sann Nebraska style.

I söndags blev även två till av våra hundar Polarhundschampions, Miss Idita och Sam. Stolta så vi spricker har vi nu hela fem Polarhundschampions i vår flock (Is, Canada, Nebraska, Sam och Miss Idita)! Det är ju helt otroligt vilken tur vi har att få ha dessa duktiga arbetshundar hos just oss.

#1 - - illika:

Grattis Nebraska! Och grattis till hennes husse och matte som såg till att det blev möjligt!

#2 - - Elisabeth :

Man blir alldeles varm i hjärtat.
Stort Grattis! 💜

#3 - - Gudrun:

Utan Ert hjärta, Ert engagemang, Er positiva inställning och Ert jäkla anamma hade Ni aldrig varit där ni är idag och inte Era hundar heller så ge er själva en klapp på axeln sträck på er och var stolta!
Miss you al!
Kram

#4 - - Nicole:

Åh så häftigt! Stort grattis! Och vilken underbar historia - och tur att hon hade er som inte tänkt ge upp innan hon var redo :)