Tossiga tjejer

Älskade hundar, ni ger mig hjärnblödning ibland. I spannet har jag sex flickor och två pojkar. Det är precis som man kan tänka sig att det ska vara med, s e x  f l i c k o r och två pojkar. Att vara ute och köra med de här åtta just nu är lite som att handskas med ett tjejgäng i åttonde klass.

 Miss Idita löper och det ställer såklart till det. Hon blir tossig delux och någon ledarhund vill hon definitivt inte vara. Hon svansar runt och promenerar fram i sann söndags flanera anda. Å de går inte för sig. Så jag får sätta bak henne och ta fram Talila som ledarhund. Men då förstår ni då vill inte Leya gå på sin plats, för då hamnar Talila framför henne istället för bredvid och de blir jääääätte konstigt. Så då får jag flytta henne. Men då vill inte Leya gå framme för då hamnade Is precis bakom henne och det går känns inte aaaaaalls bra säger hon. Så då får jag flytta henne, Talila hamnar då bredvid Himla och de känns ju lite olustigt tycker hon, då hon tidigare blev lite oense om en foderkula som då kändes jätteviktig, men nu vill hon såklart inte alls stöta sig med Himla eftersom hon kanske överreagerade lite tidigare insåg hon. Så skriker Töya i högan sky att ska Talila gå där då vill hon minsann inte gå på sin plats, så då flyttar jag fram henne och sätter bak Talila till Fröya men då vill inte Fröya gå längre för nu känner hon inte alls igen sig i spannet. Samtidig som Idita går med slak lina och hjärtan som bubblar ur ögonen på henne när hon mest tittar bak med flirtiga ögonen på Is.

Efter fjortontusen byten på flickorna, enligt deras önskemål, så tittar de nästan unisont bak på mig och säger, nej men de här fungerar inte, vi är ju alla på heeeelt fel platser. Mmmmm, ja vet. Så då byter jag tillbaka dem till sina vanliga platser, Miss Idita strosar då fram i sin söndags anda och alla är nöjda och glada, utom jag, som funderar på vart mitt starka polardistans spann tog vägen.

Fantastiskt med tjejer. Nästan alltid. Gah.

 Från gårdagens nattpass, månsken och vindstilla. Vi körde dubbelpass igår, ett på eftermiddagen och ett på kvällen. 

Men nu går Töya fram med Kiara (som är vikarie för Trym som behöver en paus från de här tossiga tjejerna). Töya är faktiskt ingen ledarhund säger hon själv när hon dyker ner i snön efter skogsmöss och drar med sig hela åttspannet ner i lössnön. Ja vet det Töya, men kan du hjälpa mig med de här några dagar är du snäll. Ok säger hon och springer som tusan, bortsett från då hon bara mååååååste snöbada eller följa ett älgspår eller jaga möss under snön.

Måtte Iditas löp snart vara över. Så vi kan fungera normalt igen.

 
#1 - - Gudrun:

Hihihihihi ..... både hör och ser Er framför mig!
KRAM <3

#2 - - Elisabeth:

Så roligt att läsa dina inlägg. Du skriver verkligen underhållande.
Det är min tjej det!!!