Examenstider

I helgen så tog vår klass med Professionella hundtränare examen, så väldigt blandade känslor!

Under 1.5 års tid har de varit här på gården och Hundsteg minst en gång i månaden, en gång i månaden har deras bilar rullat in, vi har småpratat i skymningen på gårdsplanen och gedigna dagar i föreläsningssalen har avslutats med avslappnad samvaro och gemenskap på kvällarna.

Det är verkligen en speciell känsla och allra mest ett privilegium att få vara en del av någon annans kunskapsresa, att få påverka, utveckla och ha ett finger med i spelet när någon växer som hundägare, hundtränare och kanske till och med människa.

I lördags när jag gick och la mig efter examensmiddagen så kände jag mig riktigt lycklig. Lycklig ända in i själen, i varenda cell. De är inte så ofta man känner så där genuint och ren lycka. Men jag insåg hur lyckligt lottad jag är och tacksamheten över det rann som över.

Examensmiddag

Frost smög sig sen på givetvis, och tomheten efter honom gjorde sig påminde i min lycka. Men de var ändå ok. De var inte bottenlöst sorg, men stor saknad. Konstigt hur känslor kan mötas sådär, helt motstridiga och ändå samsas.

Eleverna fick sina diplom, tal hölls och tårar fälldes. Avslutningtårta intogs och löften om att snart återses gavs. Eleverna hade gjort en film till oss om sin tid här och även vi fick diplom, vackra handgjorda diplom där de stod ”För väl genomförd undervisning och hög trivselfaktor”. Första gången på alla 40 talet klasser jag undervisat i, som JAG fick diplom. Fick även ett vackert smycke och blommor att plantera, som små påminnelser om deras tid här hos oss. Då känner man verkligen att man påverkat, att man gjort ett avtryck och ödmjukheten vet inga gränser.

Som sagt, tacksamhet, jag har världens bästa jobb. Så är det bara och det är var och varenda elev jag har och har haft som jag har att tacka för det. Fantastiskt.

Idag och imorgon har jag Packmanagment utbildning, roligt att dagarna i två få prata om flockhantering! Imorgon kväll går flyget till Spanien och en veckas semester =)