Svarta guldklimpar

Här växer det så att de knakar! De är redan fyra veckor gamla och fulla med äventyrslusta!
Nebraska är fantastiskt trygg i sin mammaroll och det är verkligen häftigt att se hur hon tagit med sig en massa erfarenhet från den förra kullen. Trygg, metodiskt och med en hel del humor lotsar hon valparna in i den stora världen.
Första snön!
Nebraska är nog en av våra gladaste hundar. Hon tar som allt med en klackspark och jag tror aldrig jag sett henne klaga eller vara tvär. Inte ens när hon som 8 månader gammal bröt sitt bakben på tre ställen, genomgick två stora operationer och efterföljande tre månader av total stillhet så var hon sur eller tyngd, utan alltid lika glad och positiv. Det är därför de inte känns så förvånande att det var just HON som lyckades bära dessa fyra valpar genom intensiv simträning och allt vad de innebär runtomkring utan att ge oss en enda ledtråd om vad hon hade i magen.
Så här ser det ut i vårt vardagsrum numera
Hennes lättsamma sätt märks också i henne sätt att vara mamma. Canada har ett mycket mer allvarligt sinneslag och tar med stor vördnad hand om sina valpar, hon är som mer vuxen till sättet och ansvarsfull. Nebraskas lätta sinneslag och lekfulla sida visar sig även med hennes valpar, hon leker mer med dem, busar och har en hel del humor i sitt arbete som mamma. Det är fränt att se skillnaderna och att de ena inte behöver vara bättre än de andra, utan bara olika sätt att göra det på. 
Nebraskas lättsamma sätt  och sorglösa inställning har nog varit till stor fördel för henne med tanke på det hon utsattes för som ung med sitt benbrott men även som långdistanshund där de blir betydligt lättare att ta sig an utmaningen med en positiv inställning och med mycket humor. Jag hoppas att denna egenskap är något valparna får med sig!
Lek med en ballong är både ljud och balansträning!
 
 
 
Överst är hanarna, under är tikarna