Canada skaran utökas

Kring den 11 juni väntas en ny kull med Canada barn ankomma här ute i Sulviken. Canada och Sam barn för att vara helt korrekt! Spännande att få para två av sina egna hundar, som man känner varenda hårstrå på och varenda liten egenskap.
Vi gjorde ultraljud för någon vecka sedan och 5 små valpar kunde ses, så borde bli allt från 5-8 valpar. Sommaren kommer en andra ord ägnas till valpträning och åter valpträning. Roligt roligt!
Canada är som de flesta av oss nog vet den främsta ledarhunden vi har, på alla sätt och vis. Hon är helt enkelt fantastisk och utan tvekan den där "once in a lifetime dog" som verkligen har alla bitarna på helt rätt ställe. I spannet är hon helt egenlärd, hon håller ett bra tempo, hon tar egna beslut när situationen kräver och hon är klok som en bok. Lyssnar alltid och har sitt stenkoll på sitt spann. Det är ingen tvekan att spannet springer för henne och känner sig väldigt trygga med henne.
Canada som älskar sin roll som mamma och fortfarande tar hand om sina fyra barn här hemma med stort engagemang och kärlek, ska bli extra roligt att få ge henne upplevelsen igen och inte minst få följa henne i hennes arbete igen. Det är inte för intet hon går under namnet "supermamman" här hemma.....
Sam är hennes motsats i spannet, han går längst bak, närmast släden som wheeldog. Han är stark som en oxe, och de menar jag verkligen, den absolut muskulösaste hunden vi har som använder varenda fiber i sina muskler när han jobbar. Han går alltid med sträckt lina, till synes outtröttlig och arbetar alltid med ett "leende", tror aldrig jag upplevt honom som sur eller tvär. Spelar ingen roll hur trött han är, ber du honom att gå så gör han det, utan tvekan, utan gnäll. Lojalare draghund får du nog leta efter. En trygghet att ha med sig.
Canada är väldigt "vuxen", hon är noga med rätt och fel, hon håller ordning på alla andra. Hon engagerar sig i de mesta och har väldig känsla för saker och ting. Sam han är ganska barnslig, ett stort leksinne och ännu större hjärta. Stor som han är har han ingen koll på sin styrka och i sin iver att leka eller kramas så får man vara redo för att inte trilla omkull. 
Det de båda har gemensamt förutom en utmärkt arbetsmoral är sin stora tillgivenhet. Båda väldigt följsamma och uppmärksamma på dig, vill vara tilllags och älskar att sammarbeta oavsett om de handlar om arbete eller lek. Båda är väldigt fysiska och vill helst krypa in under skinnet på dig för att visa sin kärlek, nära nära är bäst.
Behöver jag säga att det ska bli ENORMT spännande att se vad kombinationen ger och en fröjd för hjärta och själ att få sätta valpar från de här föräldrarna till världen. Nu hoppas vi bara att Sam bär på en svart gen, för jag vill så gärna ha några svart/vita valpar också =)
       
#1 - - Ubbe:

Det kommer ju bli riktiga superhundar, jag antar att ett "gäng" kommer att bo kvar hos er... =)
Ser fram emot att få följa med på "resan" här i bloggen!!

Ha det bra!! //U

Svar: Hejsan!
Nja ett gäng blir det inte den här gången, men ett par =)
Roligt att du känner så, roligt att ha dig "med" på resan.

Ha en fin dag!
Sandra

#2 - - Jenny:

Åh.behöver jag säga att jag dör inombords nu igen. Jag undrar när tiden ska passa för mig att skaffa en valp från er, som är ett av mina mål i livet. 8)

Svar:
Sandra