Barnens hundkollo 2012

Nu har Hundstegs årliga hundkollo för barn gått av stapeln här ute i Sulviken och det var en fantastiskt roliga vecka för barn, hundar och även oss.

Åtta spralliga, glada och nyfikna barn intog gården måndag morgon för en veckas aktiviteter med temat hund såklart. Det var allt från skattjakter till hundträning i en mängd olika utformningar och givetvis bad och bus. Övernattningen skedde gemensamt på lad loftet, kvällstid film och hundmys med godis och chips.

Valparna var givna favoriter och de fick intensiv barnträning med allt vad de innebär från kroppspråk till hantering, de tog de hela med ro och gillade lekarna.

Övriga hundar arbetade hårt hela veckan, tror faktiskt de var lika slut när veckan var slut som barnen. De ställde sig gärna till förfogande för agility, freestyle och lydnadsträning och som myskompis. Hjälpte till att hålla ordning på dem vid stranden och deltog i lekarna. Barnen fick berika hundgårdarna med födosök och lära sig om aktivering, stress och det viktiga hundspråket.

 

 

Hela gänget nere på bryggan

 

Agilty - en alltid lika stor favorit hos barn som hundar

 

Mys i en av hundgårdarna

 

Födoberikning i hundgårdarna

 

Ett äventyr i form av skattjakt fick barnen att klia geniknölarna, det började med ledtrådar hemma på gården, som ledde dem vidare till bilar och vidare till en skog där en båt låg och väntade, med en box med kodlås på!

 

Ett kodlås på boxen med nästa ledtråd inuti                         Siffrorna till kodlåset fanns att hitta i skogen!

 

 

Ledtrådarna ledde till en ö, där en blå skatt skulle finnas gömd

 

Skatten funnen! Den blå tunnan, som var fylld av godis, chips, dricka och annat gott!

 

 

Bad i badtunnan var givet

 

Att jobba med barn och hundar är en riktig källa till glädje för barnen, hundarna och oss så jag ser framemot att få utveckla den verksamheten med våra hundar framöver.

Givetvis var Alaska med oss lite extra denna vecka, då hennes största uppgift i livet var just att sprida glädje och hon var alltid alla barnen favorit. Hon saknas oss alltid och dessa dagar var det extra påtagligt att hon inte längre fanns med oss. Smärtan är fortfarande rå och hård, kan inte tänka på henne längre stunder utan att överväldigas av sorg och hennes sista tid i livet klarar jag  inte alls av att tänka på. Hennes avtryck här på jorden är enormt.

 

Alaska tillsammans med Jonna på förra årets hundkollo, de hade en relation där ord inte behövdes och de förstod varandra precis

 

Vill du se alla bilderna från veckan, ”gilla” Hundsteg på Facebook och du kan kika i albumet för kollot och se alla bilderna.