Dag 8

Var in på djurmagasinet idag för att handla foder. När jag gick igenom ben och tugg avdelningen tänkte jag att jag ville köpa nått riktigt gott till.. ja till vem då egentligen? Leksakerna var på andra sidan gången och så blev jag sugen på någon aktiverings sysselsättning till Lycka… Så kom de hela alltet över mig. Ensamheten och sorgen.

 

Jag vet. Jag har 24 hundar. Hur i hela fridens namn kan du känna dig ensam som har så många hundar. Hur kan du inte ha någon att köpa ben och leksaker till? Nej rent tekniskt har jag givetvis hundar att göra det till. Men ändå inte. Maximus, Snö och Lycka var våra sällskapshundar, dem som vi delade dygnets alls timmar med, dem som inte sprang mil efter mil och nöjda kröp in i en koja efter det. De var helt vanliga sällskapshundar, de stod för hela mitt ”vanliga” hundägarskap och på så sätt är jag nästan hundlös just nu. Förstår att detta kanske är en svår känsla att förstå om man inte är precis mitt i den.

 

Hundarna ute är precis lika mycket värda, viktiga, älskade och prioriterade. Men med dem gör vi helt andra saker, vi leker bland stockar, vi myser på ett kojtak, vi är ute timme efter timme tillsammans i spåret. Men de har ett helt liv utomhus och är mitt i sina karriärer som draghundar.  Precis där de ska vara.

 

Jag förlorade alla mina tre sällskaps hundar på ett halvår. Förstå hur tomt och tyst huset blir, hur precis alla rutiner ruckas, hur man helt plötsligt inte har någon i sovrummet, någon som ligger bredvid när man ser film, någon som väntar på dig när du kommer in.

 

Jag har 24 hundar men ändå blev jag på sätt och vis hundlös.

Tillsammans med Maximus, den första av våra tre som försvann...

Dag 7

Jag börjar känna att jag nog är en ganska tråkig person. Såhär när jag ska skriva varje dag så har jag inte ett så jäkla spännande liv att det finns att skriva något varje dag. Ganska roande tanke faktiskt.

 

Undrar hur många av er läsare har synat den bluffen nu? Som tröttnat och slutat kika in på bloggen. Skämt åsido, jag tänker vara dötrist idag. Bara därför. Ännu en dag med fåtalet rader om mest ingenting.

 

Och det är helt ok. Inspirationen infinner sig snart.

 

Dag 5 och 6

Dag 5
 
Lång dag. Kort och koncist.
 
Dag 6
Dagen började med att vara tentavakt och slutade framför brasan. Däremellan hann jag med att föreläsa om valptester, äta kolbulle med svärmor till lunch, föreläsa ett par timmar till, ge mig ut med hundarna på en 20km tur och sedan avsluta dagen framför brasan där jag nu sitter.
 
Det var så nära att jag inte kom ut med hundarna ikväll. Ni vet den där känslan ”det vore såå skönt att bara kasta mig på soffan nu”. Då får man nästan bara fokusera på att sätta en fot framför en annan men sen vips så är hundarna selade och startklara. Då kan man inte för sitt liv förstå varför de var så svårt att masa sig ut.
 
Det blev två timmar i lätt regn och leriga vägar, hundarna gick fläckfritt och det hela blev precis den meditation jag behövde. Älskade hundar, vad de ger mig.