Gentleman

Vi har en hund här hemma som är hundvärldens gentleman. Han är mörk och mystisk, finkänslig och stark. Klok och trygg. Vår alldeles egna Mofasa vid namn Is. Han går utan tvekan i Maximus fotspår här hemma.
 
När vi nu skulle para honom med Fröya så var de inte så bara, helst hade han nog velat ha levande ljus, romantisk musik och lite fluffiga kuddar. När jag satte ihop dem så var Fröya överlycklig, hennes flirtande visste inga gränser och jag tror inte att det bara var hormonerna som talade, hon kände sig nog väldigt njöd med att det var just Is som skulle få bli pappa till hennes valpar.
Hon gjorde sig till på både korsen och tvärsen och kunde inte nog bedyra sig kärlek till Is. Is han tittade på mig med en frågande blick, menar du att jag bara ska göra detta nu. NU, precis NU. Jag är inte redo ännu och du kan inte vara här matte, de går inte. Så Is kröp in i en koja och jag kliade mig ordentligt i huvudet.
Vänta nu, en höglöpande tik, som gör allt för hans uppmärksamhet och han lägger sig i en koja. Jag lockade och pockade, erbjöd både köttbullar och korv för att han skulle komma ut. Men icke. Is i ett nötskal. Vill han inte så vill han inte.
Jag gav upp och gick in i huset, höll ett noga öga på hundgården från köksfönstret. Efter en stund kom Is ut och hälsade på Fröya. Jag gick ut (vill vara med vid parning, ifall tiken blir rädd eller orolig när de sitter fast), och Is han gick snabbt som attan in i kojan. Jag satte mig i hundgården och tänkte jag får ge han tid. Efter en stund kom han ut, ville bli lite kliad och få uppmärksamhet, de fick han. Sen gick han och la sig. Tittade på mig med självklar blick, det här gör jag inte när du är här inne matte. Ok. Så fick gå in i huset igen, tänkte Is vet nog bäst.
Efter en stund så parade de sig och jag fick kasta mig ut och stötta Fröya som allt tyckte det var lite obehagligt att sitta ihop på de där viset. Allt gick fint och de parade sig dagen efter igen. Då gick jag in i huset med ens och tänkte lika bra Is får sitt ”space” på en gång.
Den hunden alltså. Större personlighet får man leta efter. Jag är så glad att vi äntligen har fått ta honom i avel, för han är verkligen helt fantastisk. Tillsammans med Fröya´s lätta sinneslag, sprallighet och stora hjärta så känns de som en match made in heaven!
Nu blir det vänta och se, om de blir några valpar…
Is tillsammans med en av Nebraskas valpar från hennes första kull
 
 Is tillsammans med två flockmedlemmar
Vår söta Fröya som ska bli mamma förhoppningsvis
 En av mina all time favoritbilder. Trym till vänster, Leya till höger och Fröya bakom. Alla tre Canada barn från hennes första kull.
 

Ny hemsida

Blod. Svett. Tårar. Men nu är den färdig. Den nya hemsidan för Team Snowquest och vår vildmarks verksamhet.  De har varit roligt, ibland frustrerande, kreativt och framför allt spännande att se den nya sidan ta form.
Jag känner att jag lyckats fånga känslan. Känslan av Sulviken. Sidan andas min personlighert och porträtterar  
vår verksamhet här ute med rättvisa. 
Det är mycket information som ska in, bara allt om hundarna är ett stort kapitel. Sedan våra turer och kurser på det. Stuguthyrning och konferans möjligheter. Valpkullar från förr och framtiden. Så de gäller att hålla tungan rätt i mun och få till de på ett lättnavigerat sätt. Jag tror att jag har lyckats.
Kika in och berätta vad ni tycker! Konstruktiv kritik välkomnas! 
(Sidan finns under tre domännamn. www.sulviken.se www.teamsnowquest.se samt www.questadventures.se)

Winterquest

Varje vinter, vecka 11 så har vi en träff för våra valpköpare och vänner. Det brukar bli en väldigt lättsam och gemytlig tillställning där alla oavsett antal hundar eller erfarenhet får plats och rum. 
Säkert känns de bara så, men i år tyckte jag mig ha alldeles extra mycket roligt! Ni vet när man skrattar från hjärta och själ, när man känner sig trygg och jordad. När man har människor omkring sig som gör en starkare och ser dig för just dig. Jösses vad jag känner mig lyckligt lottad!
Det blev många fina bilder och filmer från dessa dagar, så jag har samlat dem i en liten film, den finns att se på youtube,följ länken här...  https://www.youtube.com/watch?v=RunTr-YvpJM
Vår solstråle Tova var med hela veckan och har skinit ikapp med solen nästan jämt. Många mil har hon nu redan i släden blott fyra månader gammal.