Fröya barn

Nu är dom här, i torsdags kom de, efter en lång väntan. Fröya hade svårt att hitta sitt plats för att valpa och sedan ha sina valpar. Men till slut så accepterade hon valplådan. 
I drygt ett dygn låg hon där, de tog tid för henne. Hon fick verkligen jobba. Efter en väldigt orolig natt så kom första valpen 08.30 och sista valpen på eftermiddagen. Det blev sex stycken (!!) små underverk. Tre hanar och tre tikar. Alla tikarna är svartvita som sin pappa och hanarna är augoti färgade som sin mamma.
Fröya har tveklöst ärvt sin mamma Canads otroliga omvårdnads beteende och hon är fantastisk med de små.
De växer så de knakar och vi ser framemot att få se vilka de är små liven är. Vissa har redan visat sina små personliga egenheter! 
Kombinationen har intresserat många, vilket vi såklart tycker är jätteroligt! Det både svåra och roliga i att vara uppfödare är att hitta rätt hem till rätt valp, en lång process som hittills har lönat sig då vi tycker att vi gjort bra matchningar mellan hund och familj. 

Vad som är av oerhörd vikt för oss förutom att hitta rätt hem till rätt valp är att familjen de hamnar hos arbetar med positiva, vänliga, så kallade mjuka metoder med sin hund. Att göra det kan ibland kräva lite mera kunskap än att bygga sin uppfostran på korrigeringar. Men vi är mer än gärna med och ger råd och tips, stöttar och finns där under hela hundens liv – inte minst i den ibland stökiga unghundstiden. Vi själva tror inte på fysiska korrigeringar eller uppfostran som bygger på att tala om när hunden gör fel och har uppfostrat samtliga våra 13 hundar genom uppmuntran, förtroende och trygghet. Då jag (Sandra) är utbildad beteendevetare och instruktör på hund finns mycket kunskap och hjälp att få.

 Hane 3
Vad vi också gärna ser är att valpköparna är intresserade av att vara aktiva inom drag, det behöver inte vara på tävling, men att hunden får utlopp för sin energi i en sele är viktigt för oss.  Att hunden någon gång testas på ett dragprov ser vi som ett plus och det uppskattar vi för att kunna utvärdera vår avel. Detta är något vi självklart hjälper er med om intresset finns!

Vi själva är aktiva inom sporten och åker på de flesta träffar, meriteringar och tävlingar som finns runt omkring i landet. Vi kommer ofta finnas på plats att stötta, hjälpa och inviga er i den fantastiska värld och samanhållning som finns.

Vi vet att vi har stora krav, och kanske det inte passar dig att köpa valp från oss – något vi givetvis respekterar och har förståelse för. Precis som det finns olika hundar för olika människor finns de olika uppfödare för olika hundmänniskor. Därför vill vi vara tydliga från start vad vi har för ”krav” på våra köpare men även vad de får i gengäld! Vi bedriver inte avel för att tjäna pengar utan för att vi tycker det är otroligt roligt med polarhundar, valpköpare och dragträning. Vi brinner för rasen Alaskan malmaute och vill bevara den som draghund, därför är vi noga med vilka hundar vi avlar på likväl som vilka hem valparna hamnar i.

Vi vill att våra hundar både hamnar i trygga hem, att de får göra det de är ämnade för och att de har ägare som är engagerade att vara aktiva inom drag.

 Tik 1
Vi kommer i gengäld finnas där för er och er hund resten av hundens liv, att hjälpa till med allt från första dragträningen till att ventilera när unghunden rivit ur hela rabatten är en självklarhet för oss. Årliga valpträffar där man har trevligt tillsammans, lär sig mera om rasen och har möjlighet att träffa syskon och föräldrar till valpen är något vi ser framemot. Att köpa en hund från oss är inte bara ett införskaffande av hund utan även en början på en ny vänskap och relation.

Att hunden vid 1,5 års ålder armbågs och höftledsröntgas samt ögonlyses är ett krav. Annars kan vi inte utvärdera vårt avelsarbete.

Är du intresserad och känner att vi är rätt uppfödare för DIG, hör gärna av dig. Så börjar vi en dialog och framöver utrönas om en av hundarna passar just er. Vi har redan börjat göra beteende noteringar på de små och man kan se deras små personligheter växa för varje dag.

Vi vill gärna träffa er innan valparna är leveransklara, och ni är varmt välkomna att besök oss, våra hundar och valparna när de passerat 5 veckors ålder.

 Tik 2
Hane 2
 
#1 - - Elisabeth:

Lycka till med de små och jag hoppas jag hinner valpmysa lite med dem innan de "försvinner" ut i stora vida världen.
Kram/Mamma