Växer så det knakar

Måndag är de redan två veckor gamla och det är dags att starta träningen av dem. Världens roligaste jobb!
Mellan vecka 2 och 3 är fokus på ljudträningen, då de börjar höra mer och mer men ännu är för små för att förstå att bli rädda så har vi ett viktigt fönster här att ta till vara på. Vänja dem vid många och olika ljud så att när de sedan börjar uppleva rädsla så känner de redan till ljud och en stor variation på det och därmed heller inte skräms av det. Fiffigt värre.
Bilåkande blir vårt andra fokus. Ett par gånger vill få till bilåkande innan rädslorna börjar uppstå. Små korta turer där de bara blir förtrogna med ljudet, rörelsen och miljön. Detta märkte vi stor skillnad på Canadas första kull som först åkte bil efter att deras förmåga att bli rädda uppstod (och mycket träning fick läggas på att de skulle vänja sig vid bilåkning), och Nebraskas kull där vi började bilträningen innan rädslorna kom. Nebraskas valpar hade absolut inga problem med att åka bil. Spännande och roligt när man får så svart på vitt att träningen fungerar väl!
Några bilder på de små kommer här...
Har forfarande inget internet, så rapporterar med stelfrusna fingrar från ängen vid vattnet där jag kan få lite lite mottagning...