Pardiset

Så blev det äntligen färdigt. Två månader av planering, hårt arbete, blod, svett och tårar kommer till sin ända och belöningen är enorm när flocken fick flytta in i detta paradis. Så gott man sover om natten när man vet att hundarna har de kungligt bra där de bor!
Tobbe har stått för den största och slitsammaste insatsen i detta projekt och mitt hjärta svämmar över av kärlek för allt engagemang och passion han lägger in för våra hundars livskvalité. För mig. För även om de är för hundarna först och främst så vet jag att Tobbe även gjort de för att jag ville det, för att det gör mig lyckligare än något annat att se våra hundar ha det så bra de bara tänkas kan. De är kärlek åt alla håll och kanter i den här hundgården på över 1000kvm.
Så nu har vi hundarna i två flockar, vi har Canada och Is med Canadabarnen och Timbak. I den andra flocken har vi Nebraska med sin son Timber och syskonparet Idita och Modig. Twaila (som är halvbror med Timber), Tö och så lilla Trolla. Sam och Talila går i en stor hundgård tillsammans och så har vi pensionärerna Maximus, Snö och Frost som sover inne och är gårdshundar på dagarna.
Bilder kommer som utlovat här och i nästa inlägg ska jag berätta lite om all träning vi gjort med relationer och personlig utveckling hos hundarna under sommaren så långt!
Bilder från arbetet....
 

Sommar!

Sommar och sol i Sulviken. Den här sommaren har hittills varit helt otrolig, värmen låter inte hejda sig och solen strålar dag efter dag på en klarblå himmel. Superhärligt! As we speak är det tryckande 32 grader och vindstilla i Sulviken!
 
Hundarna tillbringar de mesta av dagarna i skuggan men efter tiostryket sätter de fart och gör av med all energi de samlat på sig under dagen. Vi sysselsätter dem mest med badbesök i sjön, balansövningar och godissök. Finns så mycket jag vill berätta för er men så lite tid. Ska återkomma med den spännande relationsträningen vi gör här hemma!
Valparna växer så att det knakar och är idag redan 6 veckor gamla. De är stor skillnad på den här kullen och Nebraskas. De har ett annat cool de här valparna. Om de är gener, Canadas rutin eller att de är bara är fem stycket är svårt att säga. Förmodligen en kombination. Men viljan saknas dem inte och inte kärleken heller, de precis som sin mamma älskar att pussas och vara nära!
Upplevelsebanor, bilträning, möte med sjö och vatten, socialträning och små utflykter avlöser varandra här ute. Det är dags att börja fundera på vart vilken valp hör bäst hemma och det är i vissa fall lätt och i andra fall hiskligt svårt. 
Det nya hägnet/hundgården är efter två månaders arbete klart och i nästa inlägg ska jag visa er bilder på det. Blev så himla bra!
Vi har fortfarande inget internet, inne på åttonde veckan nu. Besvärligt, trist, frustrerande och otroligt irriterande. Men tänker inte ödlsa mer energi på det än jag redan har. Men då vet ni varför uppdateringarna är så få.

Egen bubbla

Hej och hå, här ute i Sulviken lever vi sannerligen i en egen liten bubbla. Inget internet sedan 6 veckor tillbaka och man har både hunnit bli arg, irriterade, uppgiven och slutligen gått in i någon form av accpetans.
Om de inte vore för att jag har eget företag och att det är grymt svårt att jobba utan internet så skulle de inte göra mig så mycket. Ganska skönt att få vara i en egan bubbla. Man har som vant sig.
En snabb rapport kommer i alla fall nu! Från bilen på parkeringen i Kall där vi kan låna till oss lite internet från Tobbes skolas nätverk.
Nya hundhägnet börjar verkligen bli klart och det blir sååå bra! Löjligt stolt över Tobbe och hans snickarkonster! Våra hundar kommer bo i världsklass!
Valparna har hunnit bli 4 veckor gamla och besökt skogen för första gången och gått sin första upplevelsebana.