Mobilisering

Kommer blir en spännande polardistans känner jag. Lite för spännande. Vi har dessutom idag 9 plusgrader och snön bokstavligen försvinner framför ögonen på oss. Så himla märkligt! Så blir nog tunga och bristande spår på tävlingen.

 Från en dagstur i fantastiskt vår väder, i februari!!
 Lunchpaus

Min största oro är ändå mitt något förvirrade spann. Har faktiskt ingen aning om nyrekryterade ledarhunden Idita kommer fixa att göra jobbet de hela 160 kilometrarna, och de hela hänger faktiskt lite på henne.

Jag har flera hundar som kan gå framme, men ingen annan än henne som kan ta ansvaret som ledarhund. För den o-insatta kan de kanske verka som att det inte vore någon skillnad. Men oj det är det. Att springa bredvid någon som leder är stor skillnad från att springa själv med ansvaret. I dagens läge är det bara Idita som har det i sig att leda och utan Canada så blir hon ensam i rollen, även om hon har någon springande rent fysiskt bredvid sig.

Jag smörjer henne allt jag kan, lyfter henne, peppar henne. Hon får alla privilegier tänkas kan för att öka sitt självförtroende. Hon är mjuk som bomull och det är lite silkeshandskar som gäller med henne för att hon inte ska bli osäker på dina avsikter och hon behöver spannet bakom sig trygga och balanserade för att göra ett bra jobb.

Den sista tiden som varit nu handlar inte om distanser mera, utan om harmoni, trygghet och relationer. Att ha riktigt roligt och gott tillsammans, att ladda upp tillsammans.

Tjugo hundar till trots är det bara sex individer jag har för prövningen. Många av våra hundar är för unga, några är för gamla och så har vi Canada med sin skada och Frost tå strular och hur gärna jag än vill så klarar han inte distansen. Is väljer jag att lämna hemma, då han och Sam fortfarande inte är helt trygga med varandra så vill jag inte utsätta dem, spannet eller mig för den stressen. Så Is får bli hemma denna tävling.

Laguppställningen ser ut så här då, framme har jag Idita och Nebraska, Modig och Himla bakom och Sam och Talila längst bak.

Det här får bära eller brista helt enkelt.

#1 - - Ubbe:

Den här vintern måste ju vara den varmaste någonsin...
Hoppas spåren kommer hålla för er som startar i Polardistans, hundarna lär ju få det nog tungt om det ska fortsätta vara dessa temperaturer under tävlingen...
Du är ju så grymt duktiga på det här med hundar så jag är säker på att du & Idita kommer greja det här hur bra som helst. =)
Lycka till!!
Mvh / U.

Svar: Ååå, tack för det! Varm välkommen positiv feedback!
Sandra

#2 - - Elisabeth:

Jag kommer finnas med både i hjärta och själ....

#3 - - jonna:

jag älskar dessa bilder.

#4 - - Ida:

Ska heja på dig och hålla alla mina tummar och tår! :-) kommer gå galant tror / vet jag!