Magiskt mamma stoft

"Mamma vård". Ni vet vad jag pratar om, den där stunden när man får vara barn igen, oavsett hur gammal man är, den där kramen som är som balsam för själen, de där kloka orden som fungerar som plåster på allt. När man för en stund faktiskt känner att ingenting rår på en, att blåsa på skrubbsåren fungerar och allt kommer ordna sig.

Hur får man en sådan gåva, kommer den automatiskt när man blir mamma? Hur skjutton gör dom? För det är som en sorts magi, de där kramarna, orden och bara blotta närvaron skapar trygghet.

Min mamma har var och hälsa på oss ett par gånger under hösten, stannat flera dagar och jag ”tankade mamma” till bredden. Det är den enda sorgen med att bo så långt från allt, att även familjen är långt borta.

Mamma hjälpte mig att tvätta, fast jag såklart kan tvätta själv, hon hjälpte till att städa fast hon inte alls behövde, hon lagade mat som bara hon kan och spred det där magiska stoftet av omsorgsmys i hela vårt hem.

Min vackra mamma på vårt bröllop i vintras

Min mamma heter Elisabeth och utan henne hade jag aldrig varit där jag är idag. Hon har trott på mig när inte ens jag gjort det. Hennes nät finns alltid där, jag faller aldrig handlöst. Hon har torkat otaliga tårar. Hon har ställt upp i alla väder. Hon svarar om jag ringer mitt i natten, hon flyger hit när mina ben inte bär, hon älskar våra hundar som sina egna, hon skattar åt mina dumheter, hon pratar hur länge som helst med mig i telefon om allt och ingenting, hon skickar presenter när man minst anar det, hon prioriterar mig och mitt liv när jag behöver, hon får en att känna sig som världens viktigaste person på riktigt – det är en otrolig känsla!

Allt detta gör hon utan att knappt veta om det, med en självklarhet och utan förväntan på få något i gengäld. Det är helt fantastiskt och jag är så lycklig för att hon är just min mamma.

#1 - - Sussi:

Med en så Underbar Mamma så kommer du säkert bli en lika underbar mamma själv en vacker dag <3

#2 - - Elisabeth:

Men..... det var den största komplimang jag någonsin fått. Vad kan jag säga mer än att jag är nog också den stoltaste Mamman på jorden. VILKA UNDERBARA OCH FINA BARN JAG HAR. Lycka!!!!!!
Love You!

Svar: <3
Sandra

#3 - - Heidi:

ååå en sån mor har jag också alltid önskat mig men har aldrig haft! Ta vara på allt det!
Jag ska däremot BLI en sån mamma har jag bestämt!!!

#4 - - Jenny:

Åh va mysigt. Jag känner igen det där med en underbart stöttande mamma. Även om jag snart är 30 så finns hon alltid där liksom för mina systrar.
Tror det är viktigt att man har folk runt omkring sig som bryr sig om utan att döma. 8)

Svar: :)
Sandra