Timbaland

Flockens nykomling! Den här gången har vi valt valp helt tvärtemot vad vi brukar göra. Vi har valt den tjockaste, lataste och coolaste valpen i hela kullen.

Ja, hur tänkte vi då? Vi tänkte, vi har inte landat efter Timbuktus instormande i vårt liv, vi, flocken, behöver hämta andan. Timbuktu behöver så mycket mera extra träning och tid av oss.  Så då blev det den här lilla lättsamma tjockisen som redan är både självgående och naturligt följsam.

Han blir en bra vågskål för Timbuktu att växa upp tillsammans med. Lite ying och  yang.

Med Nebraska till mamma och Wolf till pappa, så har jag svårt att se att han skulle sakna dragviljan. Men någon ledarhund blir han nog inte, men en pålitlig wheeldog, alla gånger!

Han utmärkte sig tidigt i kullen som väldigt lugn och mysig med ett behagligt självförtroende. Men då tänkte vi, att den lilla coolingen passar inte oss, vi ska ha någon med mera fart. Sen tänkte vi helt ok. Och det känns ganska bra att våga testa nya saker, att överraska sig själv, att kliva utanför sina ramar.

Han är coolheten själv den här killen, tar allt med ro och jagar knappast upp sig i onödan. Han låter sig inte stressas och gör saker och ting i sin egen takt och har inga problem att ströva iväg själv.

Efter att våra sex senaste tillskott i flocken varit valda med fokus på högenergi och full fart så är nu Timbaland ett välkommet inslag i vår vardag. Både vi och hundarna uppskattar hans lugn och trygga sätt att vara. Han liksom bara är, hur självklar som helst. Med ett gott självförtroende redan på plats och ett inre lugn skrotar han runt här bland alla hundar och människor. Våg alldeles egna lilla nallebjörn.

Vem vet, han kanske överraskar oss alla och får världens bästa av och på knapp. Oavsett är han helt underbar!

Gissa vilken vi valde :)
 
 
#1 - - Hayde:

Vilken helt underbar liten individ med glimten i ögat jag tror inte att ni kommer att ångra erat val.
Kram
Hayde

#2 - - Ubbe:

Han ser ju superfin ut!! Jag är säker på att ni har valt rätt, jag tror att vi kommer att få se denna coola kille i erat spann på Polardistans redan 2016...
Måste även passa på att berömma dig för din grymma blogg, helt klart en av mina favoriter & du/ni tar ju otroligt fina bilder!!
//U

Svar: Men vad snällt sagt - tack! Roligt att du känner så med "Timbaland", ska bli roligt att se vad de blir av honom!
Sandra

#3 - - Elisabeth:

Love Love Love och lite mera Love

#4 - - Tess:

Han låter precis som min flicka i sättet! Vad jag än utsätter henne för så är hon coollugn och nyfiken och alltid snäll och glad, men älskar att dra och jobbar gärna i selen även om hon inte str o hoppar o studsar o ylar vid påselning :D Jag tror ni kommer få en underbar livskamrat i han :D