Vår garderob

Renovering börjar vi bli bra på, göra om, förbättra, bygga ut, bygga om. Fixa lite här och lite där. Pyssel som oftast är gott för själen. Små och stora projekt.
Som jag nämde tidigare så har vi byggt en garderob till oss, en sån riktig "walk in closet" - och jag bara älskar den. Känslan av lyx är oslagbar när man får ett helt rum för att göra sig fin i, förvara alla sina kläder, smink och hårfixargrejer.
Här har ni projektet från start till slut! Ett stort oinrett rum blev till två rum och ett badrum. Det ena rummet är ett uthyrningsrum med egen ingång utifrån och det andra rummet blev vår garderob
Vi började så här...
 
 
Den färdiga garderoben!
 

 
Uthyrningsrummet är även det färdigt, ett litet men mysigt rum för fyra personer. Vi fick göra en ytterdörr och bygga en trappa och på så sätt skapades en egen ingång till rummet. I anslutning till rummet blir även en duch och toalett.
Rummet in the making..
 
 
 
 
 
 
Ingången till rummet

Nebraska löper

Som vi har väntat! Men nu gör hon det, och vi börjar en ny resa tillsammans.

Nebraska som vid åtta månaders ålder bröt benet och fick domen att aldrig bli en draghund. All rehab vi gjort, all träning.  I vintras drog hon alla vid näsan och topp presterade. Gick alla tre dragproven med godkänt resultat, gick långdistans tävlingen Beavertrap med sådan glädje och energi att lyckan inte gick att ta fel på.

Hon har en dragskalle som är stenhård och hon jobbar alltid, draglinan är alltid sträckt och hon gör dig aldrig besviken. Krånglar aldrig i spannet och är pålitlig att ha med sig då man vet att hon jobbar oavsett distans, väder eller omständigheter.

Nebraska på Ljungdalensturen i vintras, 11 mil enkel väg
 
 

Vi planerar nu att para henne med en grå hane som heter Wolf (ledarhund som gått bland annat polardistans 300 och vunnit SM i barmark). Med hårt arbetande och välmeriterade föräldrar inom drag så förväntar vi oss härligt arbetsglada hundar.

Då det är oerhört viktigt för oss med hundar som har en passion för sitt ursprung är vi noga med att båda föräldrardjuren är meriterade inom drag och kan prestera långt som kort. Dessa två indvider är riktiga arbetshästar och jag är spänd av förväntan vad de kan ge vidare i sin avkomma tillsammans!

Wolf som ledarhund till vänster på bilden, här från "Polardistans 300" i vintras.
 
Wolf på dragprov 10, han går i storspann likväl som ensam framför en pulka.
 
 
 
Valparna väntas i slutet på augusti. Förhoppningsvis.

Förhoppningsvis. Det är många bitar som ska falla på plats. Först ska hon samtycka till hanen och hanen ska samtycka till henne. Sen ska vi para i rätt dag. Sen ska det ta. Sen ska de födas. Sen ska de vara friska och pigga.

Har gjort resan förr och lärt mig aldrig ta något förgivet, det är långt från löp till valp. Vi tar ett steg i taget och håller tummarna hela vägen. För jag tror verkligen på den här parningen och är verkligen laddad för att träna ett nytt gäng polarhundar till att bli fantastiska draghundar.

Glad midsommar

Glad midsommar från Sulviken
Maximus 9,5 år gamal framför midsommarstången