Vara precis just här och nu

Fingrar som borrar sig ned i tjock päls, en fuktig tunga mot min kind. Glada viftande svansar. Nyfikna blickar. Fullkomlig närvaro. Idag stannade jag upp, för en sekund, för en liten stund. Bara tog in. Känslan av kärlek kändes större än livet.

Vad jag gjorde? Matade hundarna, så som vi gör två gånger om dagen. En helt vanlig onsdag, i en helt vanlig vecka. Men av någon anledning kunde jag totalt hänge mig till känslan, av att det är detta livet handlar om. Måsten och krav var så långt borta att jag glömde bort dem.

Där stod de, åtta glada viftande svansar, med nyfikna blickar, förväntansfulla, vad ska vi göra nu matte? Så som de gör varje dag och missförstå mig inte, jag ser det, jag uppskattar det. Men idag var de som varje cell av min kropp kände det, allt annat försvann. Och jag ville bara krama dem alla så hårt att de pep. För känslan var överväldigande. Jag älskar dem så att det gör ont.

Hoppas att alla får uppleva det. Kärlek större än livet, sån kärlek som inte kan beskrivas i ord, som ibland är så stor att den gör ont – för den ryms inte i kroppen.

Vet inte vad det var som gjorde att jag just idag kunde öppna alla dörrar in i själen, kunde stänga dörren till alla måsten. Kunde vara precis bara just här och nu. Men vissa dagar så går det, och de är det bästa som finns.

Det gjorde hela min dag.

Modig