Dogslead experience

Fyra dagar av hundkörning, turister och fantastiskt väder har passerat. Vi har haft något som heter ”Dogslead and wildlife experience – polar dog adventure”, där man får lära sig köra hundspann. Med på köpet får man även en storslagen naturupplevelse och minne för livet.

Förstå vad lyckligt lottad jag är som får jobba med detta och dela upplevelsen med andra.

Deltagarna fick varsitt 4-spann tilldelat sig första dagen, de fick sedan ombesörja för sitt spanns alla behov. Matning, vattning, snacks, klappar, kramar och körning. Ett utmärkt sätt att få pröva på hundkörar livet och samtidigt få lära sig allt om polarhundar och slädhundskörning.

Släden får man "klä" själv och packa med sin egen packning. Bra träning av utrustnings hantering

Deltagarna var superduktiga och tog in allt som sades och omvandlade de snabbt till praktisk erfarenhet. Sedan hör det väll till med några missar och så, som att tappa spannet i en nedförsbacke.  Vid ett tillfälle stod jag med mitt eget spann framför mig, och två spann i knävecken.  Imponerade med sitt tålamod för komplikationerna.

Canada som var min givna ledarhund och således även den som ledde alla fyra spannen, alltså jag säger det, den hunden. Om hennes valpar har fått 25% av hennes sätt att vara så är jag mer än nöjd. Hon är en once in a lifetime dog. Tror banne mig hon förstår allt som sker, allt som jag säger och räknar ut själv vad som krävs av henne. Hon ger mig rysningar den damen.

Cananda längst fram till vänster, Fröya hennes dotter går i led för första gången och verkar lovande. 16 Alaskan malamutes med på turen, en härlig imponerande syn

Deltagarna verkade väldigt nöjda och en ”Dogslead experience – advance” kommer till nästa år. Kul kul! Vi kommer ha några till sådana här turer under vintern, något jag verkligen ser framemot. De mesta är redan fullbokat, MEN nästa år kommer det igen och då kanske kan får träffa någon av mina bloggläsare på detta äventyret!?

Dagarna bjöd på både renmöten, norrsken och ett fantastiskt månsken. Här kommer lite bilder! (Vill ni se fler bilder, gilla "Sulviken Upplevelser" på facebook så hittar ni dem där)

Turdags, påselning
 
Uppe på fjället under solnedgången
 
Fika, varm choklad och kanelbullar
 
När solen gått ned blev det i skenet av pannlampa och månens ljus
 
En magisk kväll på fjället
 
På väg till Bringsvallen, en övernattningstur
 
Renmöte i spåret gav hundarna adrenalin :) 
 
 Renskavsgryta över öppen eld blev middagen
 
 

Godmorgon! Efter en natt under bar himmel för hundarna så är det dags för frukost, sedan påselning och så vidare hemåt
 
Vedeldade kåtan som vi sov i
 
Tid för mys, lära känna hundarna och pyssla om dem, innan start av dagens tur
 
Mina goa tjejer, Leya och Töya (Canadas valpar) på sin första turistkörning
 
 
Vackra duktiga, kloka, hundar, jag älskar dem så det gör ont
#1 - - Amanda:

Helt, helt, helt underbart. Det är min absolut högsta dröm att få köra upp mina hundar till fjällen och uppleva detta tillsammans med dem. Det måste vara en så fantastisk upplevelse! Samarbetet och äventyret! Det kan ju inte finnas något bättre sätt att spendera tid med sina fyrbenta bästisar? :)