En tio mila tur

Strålande sol, 30 minus, kristallklart ute och 10 mil med hundspann. Det är stunderna då livet känns smärtsamt vackert och tid och rum försvinner.

Men det är också då man undrar varför man gillar självplågeri och att frysa tårna av sig. Allt har som två sidor. Fy satan vad kallt det var, tur att man har bra kläder, annars går de banne mig inte.

Hundarna gick strålande bra, presterar de på samma sätt under polardistans så kommer vi få en fin tur. Solen sken, fjällen var bländande vita och det var kallt. Kallt så ögonfransarna fryser ihop, så att tårarna rinner av sig själv, kallt så man får ont i tårna.

Nebraska, som fick testa vad benet gick för. Inte ett problem, underbart! Hon är super den tjejen, alltid glad, travar på och hög arbetsmoral

Vi startade tidigt på morgonen, vi skulle ta oss från Järpen till Ljungdalen. 10 mil med hundsläde, 24 mil med bil. Tobbe, Michelle och goda vänner skulle möta upp oss i Ljungdalen med bil, köra runt fjället istället för som oss, över fjället.. Stuga var hyrd över helgen i Postvallen som ligger ovanför Ljungdalen. Årsmöte på malamuteklubben skulle avverkas tillsammans med en utställning.

Det blev ett 8-spann för mig, Rasmus som var mitt tursällskap hade ett 11-spann med sig.

 
Övergång av E14 gick fint med lite hjälp
 
En stunds vila..
 
Syskonen, Sam och Nebraska
 
 

När solen började gå ned var det dags för middags paus, frystorkad mat smakar toppen efter 7 timmar på släden! Jag var så sjukligt kall om fötterna, så där så att man tror att nu dör jag, men vad ska man göra, det handlar bara om att förtränga smärta - a state of mind. Fick låna ett par skor av Rasmus, och fick till slut upp värmen i fötterna. De var ju typ 6 nummer för stora så massa plats för uppvärmd luft :)

Packa upp lite mat till oss, snacks till hundarna..
 
Frostade hundar ligger och vilar när tillfälle ges - smarta draghundar :)
 
Möte med en skotersafari

Kom till till stugbyn på Postvallen kring 23 tiden, riktigt stolt över hundarnas prestation! De fick vatten, mat och somnade snabbt i snön :)
 
En dags vila, då vi var på utställning och sedan årsmöte. Tobbe valdes in i styrelsen för malamuteklubben och jag tog på mig att ordna malamuteveckan nästa år. Dagen efter var det dags att bege sig hemåt igen. Glada motiverade hundar gick på supertid tillbaka, jätteroligt!
 
Precis tagit oss över fjället och har nu skogskörning framför oss, 3 mil kvar..