Endorfiner

Vilken helg! Vilka människor! Vilka hundar!

Jag har haft en helt underbar helg! Vi har haft Musherskola på Hundsteg, i våra lokaler i Sulviken och det har varit strålande sol och minusgrader.

Musherskolan har innehållit allt från föreläsningar på hundens beteenden till dragträning, hundens fysik, valpens dragträning, utrustning till långdistanskörning. Såklart har det körts hund, grillats korv och skrattats en hel massa.

Schitsa med husse Göran. Extra roligt var att få återse en av Canadas valpar, som tillsammans med Husse deltog på Musherskolan. Schitsa som kallades "lilla grönis" hos oss, då hon liknade en grönlandshund i sin teckning på kroppen.

Det har varit en helt underbar grupp på ca 20 personer med hundar som deltagit och stämningen har varit härligt positiv. Främst har de varit polarhundar och dess ägare, men en del andra raser har också deltagit roligt nog! Flatcoated retriever, Puli, Laekenois, Groenendael, Schäfer till exempel.

Att få ägna en helg till att hjälpa andra utveckla sitt drag och sammarbete med sina hundar är en lyx och ett privilegium, jag har njutit av varje sekund. Så himla roligt och deltagarna har gett tillbaka så mycket med sin energi och vetgirighet. Så kul!

På gården har de bott folk i våra stugor, i tält och husvagnar, en go stämning på deltagarna och likaså hundarna. Är gott att se så många hundar samsas på samma yta och komma alldeles utmärkt överens, det mycket tack vare lugna och duktiga förare som hanterat dem på ett imponerande sätt.

Ja, jag är helt enkelt lyrisk över en helg fylld av allt de bästa i livet, solsken, minusgrader, hundar, trevliga och positiva människor och ämnet drag. Luften vibrerade av förväntningar från hundägarna och hundarna, jag njöt. Så stort tack till alla som kom och bidrog till en toppen helg!

Vi fick väldigt fin feedback och goda recensioner, många kom fram och gav oss lovord över vår utbildning och det var kalas fin grädde på moset på en sådan toppen helg.

Förutom jag själv som föreläst har vi haft toppklass föreläsare som deltagit under helgen och delat med sig av sin kunskap och erfarenhet.

 
Frida Lundin, Fysioterapeut från Åre Hundrehab berättade om hundens fysik, träning, massage, streching och vikten av balansträning för kordinationen och alla små muskler i kroppen - som draghunden har stor glädje av i sitt arbete i selen!
 
 
Frida visade en suveränt bra 3 minuters massage och streching att göra efter en dragtur
 
 
Karina Andreassen från kennel Night trail föreläste om utrustning och vikten av RÄTT utrustning. Men tydlighet och övertygelse lotsade hon deltagarna genom utrustningens jungel.
 
 
Givetvis blev det turkörning tillsammans och möjlighet att testa olika fordon som cykel, kickbike och trehjuling
 
 
Nisse Uppström och Fredrik Neiman föreläste om långdistans, men mycket humor en enorm erfarenhet och inlevelse fick deltagarna ta del av den facinerande träningsvärlden av ett långdistans spann
 
 

Så från 40 graders plusgrader och Las Vegas till fjällen och 2 minus – underbara kontraster. Nu kör barmarks träningen igång på allvar och jag är såå laddad!

#1 - - Angelika & kelpiekräk:

Haha, vad roligt att "minusgrader" hörde till favoriterna! :)

#2 - - Malin:

Behöver väl knappt kommentera hur framtidsplanerna fått en energikick utan dess like. Så underbart rolig helg! Tack! :))
Kram fr Malin.

#3 - - Jenny Ramström:

Åh Ja verkligen tack så otroligt mkt för hela helgen! Vi hade hur trevlig och kul som helst och vi lärde oss massor! 8D

#4 - - Therese:

Hej, nu när snön vräker ner och Ilo är alldeles snötossig så längtar jag till vintern och vårt kommande äventyr. Ska ta tag i Fredrik och se om vi län få komma och hälsa på och kanske träna med . Tänkte lära mig att göra linor , vi har ju allt som behövs på jobbet. Kanske vi kan få komma ut och få lite tips ? Jag har drabbats av stora dragsjukan och skulle jag vinna en miljon imorn så skulle jag gärna leva ert liv. Blir otroligt inspirerad av din blogg och rörd över kärleken till era hundar. Kram på er och hoppas vi ses snart.

Svar: Tack Therese! Du är varmt välkommen ut och ta gärna med dig Fredrik =)
Sandra